fredag 17 december 2010

Med risk för att göra er besvikna kommer här ett blogginlägg utan bilder. Gänget är nu 4 veckor och helt plötsligt är det små hundar och individer som springer runt på köksgolvet. Bara korta, korta stunder såklart, sen viker dom ihop benen och somnar på två sekunder.

Färgerna då ? Alla valpar är svarta trefärgade och de två merletikarna är bluemerle. Jag blev ju lite tveksam när dom var drygt en vecka och trodde att några av dem kanske skulle kunna vara röda iallfall. Men så blev det inte, det var länge sedan vi förstod det, men jag har glömt bort att skriva det i bloggen.

Vi har introducerat lite nya leksaker och tagit bort valplådan, det blev mycket mer plats att leka på, men ändå ställer som sig mot gallret och skriker - "vi vill ut till er det är mycket roligare där!"

Chilla har varit mycket skeptisk (men nyfiken) på de små men har de senaste dagarna börjat acceptera dem, om de går under magen på henne för att leta mat blir hon sur och säger ifrån. Amy som har haft egna valpar har totalt ignorerat gänget, enda gångerna hon ha reagerat är när dom har skrikit högt. Nu har även hon varit framme och luktat och slickat på dem och vill gärna vara med och kolla så att allt går rätt till när dom är vakna. Förhoppningsvis har Deedee en bra barnvakt och lektant de kommande veckorna.

Häromdagen tog jag fram klickern och klickade lite med Chilla, Deedee satt bredvid och såg riktigt träningssugen ut, jag tänkte att det kanske är dags att låta henne göra något efter många veckors vila. Gick lite fot och försökte göra en fjärrdirigering - men jäklar vad övertaggad hon var. Hon TJÖT och jag nästan såg hur det kom rök ur öronen på henne. Jag älskar verkligen hennes vilja att arbeta och fick plötsligt dåligt samvete över att JAG har bestämt att hon ska ta hand om ett gäng vilda valpar när hon helst av allt skulle vilja springa i sökskogen. Men snart Deedee blir det träning igen - jag lovar !

Imorgon kommer en långväga valpspekulant, ska bli spännande att träffas efter att bara ha pratat i telefon och mailat med varandra. På söndag ska jag försöka ta mig till Älvsjömässan och "Stora Stockholm". Planen är att hinna med lite shopping och Aussieringen, jag skulle gärna vilja se lite freestyle också och så lite lydnad och så ska jag träffa x och x....... lika bra att jag stannar och ser finalerna också =) Nej, ett par timmar brukar räcka.

Koppelpromenader är tråkiga, träffa en hundkompis och busa i snön istället ;)

/Carina

1 kommentar:

  1. Tiden går fort!
    DedeDee är så klart alltid villig till träning. Trodde du annat..*haha*
    Skoj med mässan i morgon! Jag har haft planer på att gå, men har ingen valpvakt. Jag letar ju som bekant vinter täcken till de två stora hundarna. Tänkte det kunde vara ett ypperligt tillfälle,, Men det får bli en annan gång.
    Ha det så skoj! Rapportera gärna hur det gick i aussieringen.

    SvaraRadera