onsdag 16 oktober 2013

Rallytävling och lek-kurs

Fick plötsligt dåligt samvete för Deedee som har kommit lite i andra hand sedan Cava flyttade till oss. Det dåliga samvetet ledde till att jag anmälde henne till två rallylydnadstävlingar i slutet av november, båda i fortsättningsklass, förhoppningen är att vi ska bli klara i klassen och kunna börja träna högerhandling inför vårens tävlingar. Hoppas bara att hon inte hinner börja löpa till dess eller att hon börjar löpa NU.



I helgen hade vi KM på klubben och jag passade på att åka dit med Cava för lite socialisering. Hon tog det mesta med ro, hälsade på några hundar och många människor. Hon är så söt, sätter sig vid mina fötter och tittar på allt som händer. Det blev en lång dag med många intryck så kvällen hemma blev mycket lugn.



 
Cava har fått sin 12-veckorsspruta och vi passade även på att kolla vikten. Hon vägde 6,2 kg!! Jag vet att jag har sagt att jag vill ha en hund som är mindre än Deedee men nu känns det som om Cava kommer att bli pytteliten. Hoppas att hon blir stark så att hon orkar bära 4-kilosapporten.
 
Nu i helgen ska vi på kurs för Siv Svendsen, även om jag bara ska vara med som observatör har snälla Emma Hammar lovat att Cava kan få vara med då jag har lite problem med hundvakt. Hoppas att hon sköter sig och inte förvandlas till krokodilmördarsnigel igen. Sivs träning bygger mycket på lek och det ska bli riktigt intressant att få höra hennes tankar. Med Deedee har jag inte lekt speciellt mycket då hon gör allt för en kvarts Frolic och jag blev snabbt bekväm och brydde mig tyvärr inte så mycket om lekbelöningar.
 
Ser verkligen fram emot helgen!
 
*****************
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar