måndag 21 januari 2019

Januari 2019

Tiden går och bloggandet är det som vanligt sisådär med. Men här kommer i alla fall en liten uppdatering och hopp om att jag ska bli bättre på att skriva här.

Cavas andra kull fyller snart 1 år, alla valpar har utvecklats till riktigt härliga individer, det ska bli en jättespännande vår med både MH och röntgen för dem.


Lilla Myra som vi behöll ur den kullen har fått väldigt lite träning, men nu har vi i alla fall startat upp lydnadsträning och lite nose-workgrunder. I somras spårade vi några gånger och hon verkar ha en naturlig fallenhet för det. Jag ser verkligen fram emot att se vad som finns i den här lilla krabaten, som inte är helt lik sin mor (såklart). Så här sent har jag inte startat träning med någon av mina tidigare hundar, så även det ska bli intressant. Tanken är att den här bloggen ska handla lite om vår träning framöver.


Med Cava har jag för ovanlighetens skull satt upp lite (?) mål för året. Vi ska ha ett tränings-, och tävlingsår och jag kommer förhoppningsvis att kunna lägga lite mer tid på hundträning det här året.  Vi siktar på ett championat i rallylydnad, uppflytt till klass 3 i lydnaden, uppflytt till Högre spår i brukset och ett 3;e godkänt resultat i nosework klass 1. Så vi har en del att göra =) Vi har ännu inget cert i rallyn men har tävlat några gånger i mästarklass bara för att känna hur det känns och för att gå några riktiga tävlingsbanor. I lydnad har vi troligtvis den största utmaningen, vi har inte tävlat sen de nya reglerna kom, då hade vi som bäst ett 2:a pris i klass 3 med några poäng från 1:a pris som bäst, men det är länge sen och lydnad är verkligen en färskvara. Nose-work är kul, men dyrt och löjligt svårt att komma med på tävlingar, så där kommer vi inte lägga så mycket krut. I brukset behöver vi fräscha upp oss lite och öka på mattes spårkondis. 


För "the Grand old Lady" har vi bara ett mål. Att hon får må bra och hänga med oss ett tag till. Hon fyllde 14 i september 2018 och är fortfarande fantastiskt pigg. Hon hör lite sämre och har lite problem med balansen efter de två anfall av Vestibulärt Syndrom som hon har haft, men hänger med på promenader och verkar inte ha ont. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar