måndag 13 september 2010

Men hur kunde jag glömma.....

I lördags morse gick jag in på Facebook och såg att jag fått flera grattis till Deedee på födelsedagen och det var på FREDAGEN hon fyllde 6 år min älskade prinsessa. Tack Benny, Heidi och Åsa för grattis. Skämdes och ordnade lite "hundkalas" på lördagen istället.

Dagen fortsatte med att jag och Karin träffades för att lägga spår åt varandra. Både Karin och jag skulle ha tävlat lägre spår på ÖBK den 18:e men eftersom Deedee löper blir det ingen tävling för oss. Men träna kan man ju alltid göra. Än en gång blev jag förundrad över hur hon spårar - bitvis riktigt fint och koncentrerat och bitvis helsnurrigt - men av någon förunderlig anledning hittar hon nästan alltid pinnarna. Jag har börjat se ett mönster och det är att vid påsläpp efter apporterna verkar hon "tappa" spåret och måste leta en stund innan hon fäster igen. Någon som har förslag på hur vi kan träna detta ?

Chilla fick ett pass på agilitybanan och söndagen ägnades åt att promenera, först förmiddagspromenad med båda hundarna, sen 1,5 timmes promenad med Catherine och Xanto, sen en tur i skogen för att plocka kantareller - ÄNTLIGEN finns det kantareller i "min" skog =)) Dessutom hade Ove varit ute en timme med Deedee när Chilla och jag gick med Catherine. Så alla var nöjda i går kväll - jag försökte titta på tv men ögonlocken blev såååå tunga att jag somnade i soffan redan vid 8-tiden.

Vilda Chilla sprang i början av förra veckan omkull Amy så att hon skrek (högt och länge) hon är annars extremt tålig så det var ingen tvekan om att det gjorde ont. Hon haltade på höger bakben och det verkade vara knät som var skadat. Jag såg inte att det verkade bli bättre så i fredags morse var vi till veterinären som trodde att det var ett ledband som var skadat (inte av påstod han eftersom hon stödjer på benet). Hon fick smärtstillande och anti-inflammatoriskt (Metacam) och hårda restriktioner om att inte hoppa, inte promenera osv.... Inte så lätt kan jag säga, men hon verkar mycket bättre bara på några dagar.

De senaste veckorna har varit otroligt intensiva både privat och på jobbet. I torsdags avslutades ett av mina "projekt" på jobbet med en stor och lyckad fest. Vi har byggt om våra lokaler med allt vad det innebär - hålla reda på snickare, köpa möbler, och ordna "house-warming-party". Ska ta ledigt någon dag den här veckan och bara gå i skogen och plocka svamp. Ja - ett spår eller två kanske det blir också.......

En av Amys valpar ur senaste kullen - lilla Oddie, var på sitt livs första utställning igår och blev BIR och BIG4. Grattis!Ha det bra !

Carina & gänget

3 kommentarer:

 1. Trevligt hade vi i alla fall i lördags även om vi blev något konfunderade både du och jag. Jag funderade lite på DeeDees cirklar efter påsläpp och tänkte att man kanske kunde prova plockepinnvarianten på henne. Dvs ett par pinnar tätt efter varann för att få henne att vara mer noggrann och rädd om spåret. Sen kanske vi kan köra konkurensspår någon gång. Det brukar oxå tagga.
  Karin

  SvaraRadera
 2. Det var så lite så..:)
  Härligt att DeeDee fick en födelsedag utav sin matte :)

  När det gäller spåret!
  Jag är verkligen ingen expert då jag håller på att försöka bli klok på Spejsarn. Men vad jag upptäckt, är att han behöver pauser. Vilket ger mindre snurr. En del hundar har naturligt motivation och är helt enkelt bättre i spåret än andra. Alla hundar kan ju spåra men kräver olika förutsättningar.
  Jag har börjat pausa vid varje apport. Det vill säga. Vi kliver av spåret vid funnen apport (linan kopplas loss och ligger i spårriktningen) och vi har godismys eller lekmys om så änskas. Allt i från 10 s till 30 s. Sedan på med linan igen och spåret går vidare. Verkar fungera på min svarta. Sedan finns det ju en del hundar som kanske är lite mer osäkra och de kan efter apporten fladdra lite och ringa in området där apporten var och där ni hade lite mysstund, för att sedan gå vidare. Inget fel anser jag. Det gäller bara att veta vad det är hunden gör och varför. Inte helt lätt, men det kan vara en idé när det gäller DeeDee.
  När ska ni spåra nästa gång?
  Jag hakar gärna på om det går.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Intressanta teorier, samma dag läste jag Anders Hallgrens artikel i Hundsport på temat pauser.... Vi ska prova både plocke-pinn och pauser framöver.

  SvaraRadera