onsdag 22 september 2010

Tyskland Kansas

Lite ont i axlarna, trött och supernöjd - det är så jag känner mig nu när jag sitter hemma i soffan med en stor kopp kaffe latte. Chilla är nöjd att matte kommit hem och ligger under bordet och vill ogärna släppa mig med blicken. Deedee soooover, det tog nog på hennes krafter också, fast hon mest har sovit i bilen.

I söndags morse packade vi in oss i bilen och startade den 140 mil långa resan till Tyskland. 23.30 parkerade vi utanför Gittas hus i en liten by utanför Dusseldorf. Under resan var det många tankar som snurrade i huvudet; -tänk om jag inte gillar honom -tänk om Deedee inte gillar honom, - tänk om hon har passerat rätt dag för parning - tänk om bilen går sönder - tänk om.......... Resan gick bra, de sista 30 milen på autobahn i regn och mörker var tunga.

Vi blev hjärtligt välkomnade av Gitta (hundarna var i hennes sovrum) hon visade oss var vi skulle sova och inom några minuter sov jag som en stock. Dagen efter fick vi träffa hundarna och hjärtat tog ett extra skutt när jag såg Kansas - sååå fin, mörkt, mörkt röd med fina tanteckan och supersöta öron. Lite urfälld, men han vann mitt hjärta på en gång. Gitta har också en systerdotter till Kansas och en 13-årig korsning mellan dvärgpudel och riesenschnauzer. Tikarna hade vi tillsammans nästan hela tiden, utan något som helst problem. Kansas och Deedee fick vi såklart ha åtskilda. Två bra parningar fick vi och efter frukost på tisdagen tillsammans med Gittas kompis Elke packade vi in oss i bilen för hemfärd.

Det kändes helt fantastiskt att bli så väl omhändertagen, jag fick sova på hennes soffa och verkligen lära känna både Kansas och henne. Vi pratade och pratade och pratade, på en blandning av tyska, engelska, svenska och "teckenspråk". Hon tränar och tävlar i lydnad med Kansas så det blev mycket lydnadsprat. Dom är i Tysklands klass 3 som är samma som vår Elit-klass och berättade att förra helgen hade dom tävlat och fått 299,5 poäng av 320 möjliga !!! Dessutom provade hon på att valla med honom i somras och blev helt såld. Det gick superbra och nu vallar dom regelbunden och han visar stor talang. Hon visade bilder från vallningskursen och det var en salig blanding av hundar; schäfer, malle, bc, aussie, kelpie, workingkelpie och några raser till.

Kansas verkar vara precis så som jag tycker att en Aussie ska vara; älskar människor, utan stress, fungerar fint med andra hundar, mycket ´"will-to-please", älskar att jobba och en fantastisk förmåga att koppla av inne. Trots att han hade en löptik i rummet bredvid la han sig på golvet vid våra fötter och sov när vi satt och pratade. En riktig charmör !!

Hemresan gjorde vi i två etapper, idag tog vi lunchpromenaden i vackra Gränna. Så hemvägen  var inte alls lika jobbig som nerresan, dessutom blev det en del telefonprat, så tiden gick fort.

Nu är jag trött, ska duscha och krypa till kojs.

/Carina & vovvar

7 kommentarer:

 1. Hej.
  Kul att allt har gått så bra. Nu är det bara att hålla tummarna och vänta. Kansas ser verkligen fin ut - men du hade väl kunnat väntat ett år - får då ska jag bli med valp.

  SvaraRadera
 2. Grattis till lyckad parning! Nu håller jag tummar och tassar för att det blir fina valpar framöver.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, oj! Vilken resa! Va tuff du är att åka så långt helt själv. Jag menar med alla dessa tänk om... du vet.

  Kul att allt gick så bra. Så nu är det bara att hålla tummarna o hoppas... :)

  SvaraRadera
 4. Kunde ni inte låtit karl´n komma hit istället, tyskar brukar ju gilla att semestra i Sverige :)

  Hoppas allt går bra!

  Jag inväntar ditt samtal om appellen..... :)

  SvaraRadera
 5. Åh va härligt att allt gick bra, oo så spännande med valpar.., ja jag tycker också du är tuff o jätteduktig som reste helt själv. Och du tack för du ringde igen, får lite tårar i ögona bara av att läsa din blogg ;)
  Har lagt blodspår till Maja, långt i skogen kom lite snett massa träd o sly.. sitter å plockar fästingar.. urgghh!

  SvaraRadera
 6. Vad skoj att läsa att du parat Deedee!! Spännnade! Hoppas det tittar ut välmående o härliga små krabater så småningom!

  Ha det gott!!
  Mvh Minna med Luna

  SvaraRadera
 7. Nämen! Är hon parad nu va spännande! Hoppas på många friska härliga valpar!!! Riktigt kul :) Blir själv lite såld när jag hör om pappan låter som ett riktigt bra val!

  Stor kram
  Emma & Arrac

  SvaraRadera