torsdag 14 juli 2011

Varberg - Helsingborg

Det var inget allvarligt fel på motorn som tur var så nu är vi på väg igen. Det blåste ganska ordentligt på tisdag förmiddag när vi lämnade Varberg men efter att ha varit där sedan i torsdags kändes det verkligen som om vi ville komma iväg och fortsätta vår resa.

Oj, oj, oj vilka höga vågor det var!! Jag och sonens flickvän kände genast av det i magen, jag hade tagit ett sjösjukepiller på morgonen och gav henne ett så fort hon vaknade. Det tog någon timme innan hon slutade må dåligt men jag mådde uselt hela vägen till Halmstad. Vi skulle ha köpt en husbil eller ett torp ute i skogen istället för båt - tänkte jag många gånger under resan. Camilla sov nästan hela vägen och killarna fick ratta båten. Jag älskar havet och båtlivet men kan gärna vara utan vågor och sjösjuka - som tur är går det över så fort man sätter foten iland - och jag glömmer snabbt.

Hundarna låg platt och sov hela tiden, inte sjösjuka men dom insåg att det inte gick att springa runt utan det var bäst att ligga still.

När vi kom fram skulle jag laga middag och precis när jag skulle lägga ner pastan i kastrullen tog gasolen slut, så det blev middag på restaurang istället för min supergoda pastasås. Dagen efter hade vi lite att fixa med bl.a. behövde vi komma till en mack för att fylla på gasol. Chansade och ringde till våra vänner Fredrik och Anse som brukar tillbringa någon vecka varje sommar i Halmstad - och JA, Anse var här och kunde hjälpa oss att komma till en mack. Vilken tur för Ove och hon var till tre ställen innan han kunde byta gasolttuberna. Sen hissade vi upp sonen i masten för att fixa en sak som hade gått sönder i gårdagens busväder, tur att man har modiga barn, jag vågade knappt titta;Klockan hann bli halv två innan vi kom iväg, vi hade fin medvind och eftersom vi känner oss lite stressade beslutade vi oss för att ta en lite extra lång etapp och siktade på Helsinborg. Vi kom fram vid halv 10 dödshungriga och trötta. Fixade middag och rastade hundarna sen slog vi oss ner och beskådade en fantstisk solnedgång.


Ungdomarna utforskade hamnen och såg en film och Ove och jag somnade gott vid 12-tiden .

Idag ligger vi kvar i Helsingborg eftersom det skulle blåsa mycket och regna, dessutom har barnen kompisar här som dom ska träffa ikväll. När är Ove och ungdomarna i Helsingör och min uppgift blev att ta hand om hundar och tvätta ;( Medans jag väntar på att tvätten blir klar passar jag på att blogga lite. Så snart tvätten är klar ska jag utforska ännu en svensk stad tillsammans med mina vovar.

Ha det bra mina vänner !

1 kommentar:

  1. Ursäkta min totala okunskap om båtlivet, men först blev jag väldigt förbryllad över att ni tog en EXTRA LÅNG etapp för att ni var lite stressade, men sen förstod jag. :P

    Och vadå "vänta på tvätten"? Har ni tvättmaskin på båten?! Eller finns det sånt vid hamnen? Och hur vet man var man får parkera bland alla dessa båtar? Är det nån parkeringsavgift, eller nåt? Frågorna hopas för en riktig landkrabba...

    Ha en fortsatt trevlig semester på böljan den blå! :)

    SvaraRadera