tisdag 17 januari 2012

Taxen Dennis

Igår var det då dags för femte till fället på kursen "Fördjupning i hundens kommunikation och beteende" hos DailyDog. 4 hundmöten hann vi med och temat för dagen var ung möter gammal. Några möten gick superlugnt till och andra var lite "yvigare", alla olika och sh*t vad intressant det är att se hur hundarna "pratar" med varandra på sitt språk. Alla möten filmas och så ser vi filmen direkt efteråt och diskuterar.

Chilla fick möta Åsas korthåriga tax Dennis 7 år. Han var sååå cool, skickade massor av lugnande signaler till henne (för han tyckte att hon var alldeles för hetsig och han hade minsann ingen lust att leka.) Chilla försökte på alla sätt få honom att reagera och dansade runt honom, hon puttade med nosen, hon boxade lite med tassen, hon la ner honom på rygg. Men icke sa nicke, Dennis var helt bestämd på att hans uppgift här var att vara luuugn. Chilla nosade runt lite och kollade lite jackor som låg i en bokhylla, gick sen till mig och morrade lite mot Dennis för att tala om att jag var minsanna HENNES matte och Dennis hade inget hos oss att göra.

Då tog Dennis till en stark signal, han gick några steg emot oss, satte sig och pinkade kanske en meter framför oss. Han vände sen ryggen mot oss och krafsade/sparkade först några gånger sen ålade han en stund på heltäckningsmattan. På filmen ser man hur Chilla bara sitter och ser helt frågande ut, sen smackar hon några gånger och efter det var isen bruten och hon var heeelt lugn. Mötet var klart och hon luktar runt lite i rummet och går sen och lägger sig bredvid mig.

Oj,oj, nu är fikarasten slut..... återkommer.

/Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar