onsdag 22 februari 2012

En utmaning

Jaha, då har Chilla och jag börjat på en spännande kurs hos DailyDog igen. Ännu en avslappningskurs där "filten" är platsen där hunden ska lära sig att vara lugn och avkopplad. Vi började med en genomgång där Åsa berättade om sina tankar kring filt-träning och hur hon tränar med sina hundar. Fast vi bara var 4 personer kom det mycket frågor och blev en del diskussioner - det kommer nog att bli en bra grupp. En Welsh Springer Spaniel, en Schäfer och en Amstaff/Bulldogg-blandning plus en hund till som inte var med idag.

Som avslutning fick vi ta in våra hundar en och en och testa. Om avslappning skulle vara temat för dagen visade Chilla dess totala motsats - hon var helt övertygad om att hon skulle jobba för att få godis - det har hon ju hittills alltid gjort, vaddå vila? Hon förstod att filten var det som gällde och brydde sig inte speciellt mycket om de andra i rummet bl.a. en 10 månaders bebis som hon helt ignorerade. MEN koppla av fanns inte i hennes värld. Så där har vi har lite att jobba på :)

Vår läxa till nästa gång är att träna hemma (där hundarna oftast är lugna) och filma. Belöningen ska vara något som hunden måste tugga på för att tuggandet är lugnande - och där kom den stora utmaningen! Hallåå, hon sväljer i princip allt helt, tugga finns inte i hennes värld. Så är det någon som har tips på sega ganska stora belöningsgodisar så tar jag tacksamt emot.

När vi kom hem hade Camilla besök av en kompis och hennes 13 veckor gamla Goldenvalp. Sååå söt och mysig valp, hon hälsade på oss och och la sig sen i hallen som somnade. Chilla som är måttligt intresserad av valpar kröp in i sin koja i sovrummet och somnade gott hon också. Idag är Deedee med mig på jobbet och Chilla får vara hemma och mingla med Goldenvalpen.



Ha en fin onsdag!

/Carina & vovvar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar