tisdag 8 maj 2012

RLDN - Chillas första titel

Ligger efter med bloggandet.... det blir inte så mycket tid vid datorn nu när vi har så härliga vårkvällar. Den 1:a maj var Chilla och jag på Häverö BK och tävlade rallylydnad och vi lyckades få fantastiska 98 poäng och VANN tävlingen! Fast resultatet var så fint är jag mest stolt över att hon fixade miljön och allt ståhej med hundar och människor runtomkring - min fina, älskade lilla prinsessa <3

Lite skrytigt kanske, men jag måste bara lägga ut bilden med oss överst på prispallen.
Nu tränar vi för fullt på skyltarna i forsättningsklassen inför tävlingen nu på lördag.

Deedee och jag har också hunnit med en start till i Lydnadsklass 2. Hon var aningen mer taggad redan på platsliggningen och jag fick känslan av att nu kommer hon att börja pipa - men hon var tvärtyst under alla de 3 låååånga minutrarna. Vi var nummer 2 ut och jag försökte få ner henne lite i intensitet, men kände att hon var mycket mer "på klorna" än förra gången vi tävlade. FF - betyg 9, och helt tyst, läggande under gång 8 (långsamt som vanligt), på inkallningen kom det först ett startskall och sen ett lyckotjut när hon bromsade in framför mig - betyg 7,5. (Ja, man vill både skratta och gråta - hon verkligen älskar att arbeta och uttrycker det på sitt eget lilla sätt). Tyvärr nollade vi rutan då hon siktade in sig på något som luktade gott i gräset framför rutan och blev stående där. - Sånt som händer, och jag vet att hon kan momentet. Resterande moment blev lite struliga, mest pga att jag tappade fokus efter rutan, inga ljud vid fjärren men däremot några dubbelkommandon.

Igår tog jag fram regelboken och läste på 3:ans moment. Testade allt utom vittringen och sh*t vad kul det var att göra lite nya övningar, nu ska här tränas så kanske vi kan starta 3:an till hösten.

Glöm inte att ha roligt tillsammans med era vovvar!

/Carina med flock.

2 kommentarer:

 1. Grattis grattis Carina och grattis till förstapriset med Deedee.
  Hoppas allt är bra med dig och vovvarna.
  Ha en skön helg
  Kram och en extra stor till Deedee
  AC

  SvaraRadera
 2. Kul att det går så bra för er nu! heja! :)

  SvaraRadera