måndag 14 januari 2013

Ja, men målen då?

Alla är så duktiga och skriver mål och visioner för det kommande året och det ska jag såklart också göra. Målen är väldigt enkla; jag vill att mina hundar ska må bra, både mentalt och fysiskt och att vi ska trivas och ha kul tillsammans.

Låter fint eller hur? Men vad krävs egentligen för att få dessa underbart intensiva och högenergiska hundar harmoniska. Ja, inget slappande i soffan hela dagarna iallafall. Motion och fysisk aktiviet är en självklarhet, men det som gör dem riktigt nöjda med tillvaron är den mentala aktiveringen. Visst är det kul att lära in trix, men jag har svårt att se en mening med träningen om jag inte har tävlandet som mål. Så våra tävlings/träningsmål för 2013 blir;

Deedee;
Lydnad; Starta lydnadsklass 3 under våren, självklart siktar vi på ett 1:a pris men då måste vi träna målinriktat och försöka få bukt med ljudandet som gör att vi missar många poäng.

Bruks; uppflyttad till Högre klass spår.

Deedee blir 9 år i höst och det kan hända att jag känner att det inte är någon idé att traggla med lydnaden och då kommer vi att lägga ner lydnads/brukstävlandet och istället starta rallylydnaden.

Spåra är så kul så det kommer vi aldrig att sluta med.

Chilla;

Rally; ta ett sista godkänt i rally fortsättningklass och starta avancerad klass under våren och RLDA som rallymål för 2013.

Lydnad; 1:a pris i lydnadsklass 1.

Bruks; Uppflyttad lägre klass spår.

Tanken på ett nytt hem för Chilla finns kvar, dyker rätt hem upp så får hon flytta. Om hon blir kvar kommer hon troligtvis att kastreras för att underlätta tävlande och tränande.

Amy;

Hon är nöjd med soffan och lite promenader så hon behöver inga tävlingsmål.

Kenneln;

Ordna en kennelträff under vår/försommar.

Valpplaner finns - men inget är bestämt ännu.

Ja, vi har en hel del att göra i vår ser jag. Ska bli riktigt kul att komma igång med träningen igen.

/Carina och vovvar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar