fredag 7 februari 2014

Diskade

Med en höglöpande Deedee åkte jag mycket tveksam till Uppsala hundungdoms Rallytävling i lördags. Tävlingen gick av stapeln inomhus i en hundträningshall i Upplands Väsby. Det hade varit jättemysigt om det inte var för att hon löpte och med andra ord inte fick vistas i hallen mer än just då hon skulle gå sin runda. Deedee hanterar miljö ganska bra - men att bli inslängd på en helt ny plats och dessutom behöva spana in alla snygga hanhundar som finns där kändes inte som de bästa förutsättningarna för oss.

Men jag hade ju betalt för tävlingen och hade inte så mycket annat för mig den dagen, så vi åkte dit. Dessutom var det premiär för oss i Avancerad klass så, om inte annat, tänkte jag ta det som et tillfälle till träning. Deedee fick sitta i bilen och jag minglade inne i hallen där det var många kända ansikten och nosar. Så ut i bilen, iväg på en rastningsrunda, på med tikskydd som visade sig vara på gränsen till för litet och så in i hallen. Vi värmde upp medans hunden innan gick sin bana och så var det vår tur. Banan kändes riktigt bra, några gånger tappade hon kontakten och skulle kolla in omgivningarna. Jag sa "här" istället för "sidan" vid ett tillfälle när vi skulle börja gå efter ett stopp vilket resulterade i att hon gick över från höger till vänster sida = hon gjorde rätt, jag gjorde fel. Sen fick vi massa strul på backa tre steg på höger sida trodde vi fick "fel övning", men fick 9 poäng i avdrag för allt trassel.

Klev av och kände att "ja, vi gjorde inte bort oss iallafall". Så en stunds väntan innan vi klev in i honnören där det var sitt framför. Det KAN hon så jag var inte ett dugg nervös. När honnörstjejjen säger att nu startar tiden - då kom jag på att HUNDEN HAR INGET KOPPEL!!!!! och koppel ska vara på i honnören i Avancerad klass så jag visste att jag hade diskat oss på grund av MITT slarv =(

Vid prisutdelningen visade det sig att vi fått hela 82 poäng! Kändes ändå surare med disk när vi faktiskt gjort en riktigt bra runda. Men jag börjar vänja mig med detta nu att det är JAG som klantar mig och min fina Deedee gör bara så gott hon kan hela tiden.

Har kollat in lite nya tävlingar, så vi fortsätter envist vårt rallylydnadstävlande till våren.

Ha en trevlig helg tillsammans med era vovvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar