tisdag 9 november 2010

+5,7

kilo sa vågen när jag vägde Deedee nyss. Hungrig hela tiden och kissnödig väldigt ofta, men annars pigg och glad. Idag har det snöat nästan hela dagen och som vanligt slängde Deedee sig på rygg för att rulla runt i snön. Hon såg lite förvånad ut när hon upptäckte att det inte kändes som vanligt. Det blev inte så mycket snöbus som det brukar bli men hon gjorde ett tappert försök min lilla tjockis.

Imorgon börjar höstens båtmässa i Älvsjö, så onsdag till söndag kommer jag att jobba lååånga dagar där. Familjen har fått det hedersamma uppdraget att bädda valplådan och hålla koll på Deedee så att hon mår bra och ringa mig OM hon skulle börja valpa. Min gissning är att valparna kommer onsdag eller torsdag nästa vecka, så nu i helgen är egentligen för tidigt.

I morse när vi var på promenad stannade Chilla plötsligt till och tittade in i skogen - där stod ett råddjur. Jag tänkte att jag står kvar och ser vad hon gör (kopplet var på). Hon stod blick stilla med slakt koppel och råddjuret stod lika stilla läääänge, sen vände hon sig mot mig och jag blev så glad att vi busade sönder en av mina nya vantar ;) För ett halvår sedan hade hon garanterat slängt sig ut i kopplet och tokskällt och sen inte kunnat tänka på något annat än råddjur på resten av promenaden. Men något HAR hänt med Chilla, hon har liksom mognat.

Nej nu måste jag få lite skönhetssömn om jag ska orka stå på mässa hela dagen imorgon och vara trevlig.

Ta det försiktigt i snön ;)

4 kommentarer:

 1. Duktiga Chilla :). Vad spännande att det börjar närma sig valpningen :). Du måste lova att det blir många bilder så man får följa dom.
  Kram
  Liz, Zanto & Ajax

  SvaraRadera
 2. Oj va det gått snabbt med Deedee så spännande jag måste bara få komma o hälsa på de när de små kommer ;))
  Duktigt Chilla matte träner mycket bra :)) //Catherine

  SvaraRadera
 3. Tänkte vara med och tävla. Jag tippar på 11 valpar. 7 tikar och 4 hannar.
  Karin

  SvaraRadera
 4. Så spännande med den kommande valpningen!

  Va duktig Chilla var med rådjuret. Visst blir man glad!!! Känner så igen mig.

  Ta det lugnt på jobbet nu. Försök iaf.

  SvaraRadera