lördag 14 maj 2011

Valputställning

Förmiddagen idag har tillbringats på valputställning i Åkersberga. Perfekt att ha 10 minuters resa till en utställning. Totalt 72 hundar var det anmälda så det var ingen jättestor utställning, men egentligen helt perfekt för alla valpar som var där, svalt i skuggan och lagom varmt i solen. Loui (Caradee´s Louis Vuitton), den enda hanvalpen i Deedees sista kull var den som skulle först in i ringen. Ammi var nog lite nervös, men dom skötte sig superfint. Inget hoppande han hade inget emot att bli hanterad och tittad i munnen och stod stilla och fint under bedömningen. Superbra för att vara första gången och en "halvgalen" Aussie på snart 6 månader.

Det var två Aussietikvalpar anmälda som aldrig dök upp så Loui blev BIR och fick ett HP. När sen finalerna var tog dom in alla valpar som blivit BIR, ca 30 stycken och valde direkt ut 10 som fick stanna. Loui och Ammi blev tackade på en gång och fick lämna ringen.

Kritken löd; Hanhund med tydlig könsprägel. Välformade mörka ögon. Korrekta öron. Korrekt hals och överlinje. Aning brant kors. Utmärkt vinklat bakställ. Goda vinklar fram. För dagen aningen lös i fronten. Rör sig utmärkt. Bra temprament. Domare; Patric Cederlöf.

En härlig förmiddag med trevligt sällskap och vackert väder. Lite bilder från dagen;

Ammi och Loui väntar på att få komma in i ringen.


Söt kille.....


Fint steg och fint fokus på matte.


Springa är kul ;)


En mycket trevlig domare som tog sig tid och hanterade valparna fint.


Vi fick en rosett !!


Sen blev det en lååång väntan och många bilder tagna.



Indo (Stjernborgens Indo) är den i särklass lugnaste Aussie jag har träffat, han låg på filten hela dagen och bara njöt såg det ut som ......


Ha en trevlig fotsättning på helgen !

3 kommentarer:

  1. Härligt! Fin kritik. Bra med socialisering och hantering.

    SvaraRadera
  2. Pen gutt :-)

    Veldig lik på Juba-jenta. Ingen tvil om at dette er søsken nei :-)

    SvaraRadera
  3. Grattis Loui!

    Gud vad nervös jag blir nu när det är dags för det översociala busfröet Chelsea! :S Vi måste TRÄNA TRÄNA OCH TRÄNA. :P

    SvaraRadera