måndag 24 september 2012

Grattis Deedee!

Bästa Deedee har ju fyllt år!! Klart hon ska ha ett grattis på sin 8-årsdag här i bloggen också. Vi var bortresta när hon fyllde men barnen skötte uppvaktningen med något extra gott i skålen och ett smaskigt ben. Skickar även ett försenat grattis till Deedees fina syskon på födelsedagen!I helgen har vi varit både på brukstävling och utställning utan att delta. ÖBK hade lägrespårtävling i lördags, jag åkte dit för att se på lydnaden, Deedee löper så det blev Chilla som fick följa med. Vi fick lite skott-träning vid platsliggningen, jag slängde ut små bitar av grillad kyckling som hon åt under de 4 skotten. Visst lyfte hon på huvudet vid första skottet och sänkte svansen lite, men inte tusan är hon skotträdd, hon smaskade kyckling och reagerade inte alls vid de tre sista skotten.

På lördagen var det inofficiell utställning i Täby, bara 10 min hemifrån, så när jag hade ätit frukost och det slutade regna tog jag Chilla med mig och åkte dit en stund. Våra vänner Catherine och Xanto var där och bjöd på fika och Chilla fick några timmars toppenfin miljöträning.
Xanto blev BIR och BIG2!! Stort GRATTIS!

På eftermiddagen åkte jag och Camilla ut i skogen tillsammans med hennes kompis som har en 7-månaders jakt-golden. Hon ville att jag skulle visa hur man lär hunden att spåra. Vi la ett enkelt "valp-spår" och lilla Casey satte nosen i backen och spårade som om hon aldrig gjort något annat i hela sitt liv. Inga problem med nosen där inte =) Även lilla Amy fick spåra och jag måste säga att det är ganska gulligt med en liten Pappis i spårsele - även hon skötte sig finfint =)

/Carina & vovvar1 kommentar: