tisdag 10 augusti 2010

Vi hann !!

Klockan var 21.30 när jag selade av Deedee efter dagens spår, jag såg mig omkring och konstaterade att det inte var mörkt men det hade börjat skymma och hade vi bara gått ut en kvart senare hade det varit riktigt mörkt i skogen. Hösten närmar sig ;((

Vad lätt man glömmer - jag hade inte en tanke på att det var bråttom när jag åkte hemfrån kvart i 8 för att lägga spår. Det blev varsit spår åt Deedee och Chilla och så en härlig skogspromenad där Chilla INTE stack på råddjurspår. Däremot rejsade dom så jag var rädd att dom skulle skada sig i allt ris som ligger i skogen och skräpar. Härligt att se och tur att man har två hundar som kan motionera varandra.

Chilla spårade som vanligt med ett härligt sug och nosen  i backen, trots det fick vi bara med oss tre av fyra pinnar. Det var den första hon inte tog så jag antar att hon (vi) gick över den för jag tyckte att hon var i spåret hela tiden.

Deedee har på senaste tiden varit riktigt "strulig" och spårat med hög nos, missat apporter, haft alldeles för bråttom osv...  Jag har till och med tänkt tanken att sluta spåra med henne och leta reda på ett sökgäng istället så att hon får göra något hon har talang för. MEN man ska aldrig ge upp för idag spårade hon som en riktig prinsessa !!! ca 500 m långt spår med 6 apporter, hon spårade superfint och lugnt (för att vara Deedee alltså) tog alla apporter och såg så lycklig ut när hon lämnade näst sista pinnen att mitt hjärta tog ett extra skutt.

Ha det !

2 kommentarer:

 1. Ja, det är ett rackarns sätt att dom nu har börjat släcka lampan så tidigt på dygnet. Man hinner ju knappt göra nåt ute nu.

  SvaraRadera
 2. Det är klart du ska fortsätta spåra med henne! Det går att få ner nosen om den är hög :) Har du provat något speciellt för att få ner nosen?

  Vi måste ju träffas och träna på den där lydnaden också ;)

  Kram
  Emma & Arrac

  SvaraRadera