söndag 17 oktober 2010

Förvånad

Hade ett meddelande på min telefon igår efter kursen om att jag kommit med på MH på Roslagens bk IDAG !! Jag tackade ja och klockan 13.00 var vi på plats, det var två hundar före oss, vi gick med och såg den första och sen tog vi en promenad innan det var vår tur.

Allt (utom en sak) gick väl egentligen som förväntat, inga problem med hälsning och lek i början, jakten sprang hon båda gångerna och tog med sig trasan till mig. På passiviteten såg det först ut som om hon skulle lägga sig, men så fick hon syn på en pinne (stooor) och började gnaga lite på den istället. På avståndsleken blev hon arg men gick fram och hälsade, tyvärr precis efter att tiden gått ut. Dumpe och skrammel var inga problem. Sen kom spöööökena, hon blev förbannad och började skälla så fort hon såg dom, hon stod kvar framför mig en stund, men förflyttade sig efter ett tag till tryggheten bakom mig fortfarande skällandes. Där stod hon resten av tiden och hon hade ingen lust alls att gå fram och hälsa på de där knäppskallarna. Hon flydde inte men ogillade situationen och hälsade på figgarna efter lite kramkalas.

Bara skotten kvar tänkte jag och drog en lättnadens suck, för de var spökena jag var mest orolig för. Hon lekte fint och sen kom första skottet, hon stoppade och tittade dit ljudet kom ifrån, jag viftade med trasan och ville fortsätta leka, men hon var inte intresserad längre, jag stojjade runt och hon följde mig men tittade bort mot skytten emellanåt. Under passivitetsskotten stod hon alldeles still och tittade mot ljuden. Vi fick en 4.

Chilla har hört skott ett par gånger förut men på längre avstånd utan att reagera, därför blev jag uppriktigt förvånad. Men efter dagens (och gårdagens) äventyr som dessutom avslutades med läskiga spöken blev det för mycket för min lilla plutta.

Visst blev jag besviken men hon är ju faktiskt samma hund som igår och DÅ var jag jättenöjd med henne.

Jag ska uppdatera hemsidan med alla siffrorna någon dag, men nu är jag trött, dessutom har jag jordens träningsvärk efter att ha burit hundar och klättrat i berg igår.

Ta hand om er och era hundar.

3 kommentarer:

 1. Det är precis som du skriver..Hon är samma hund med hem som innan.
  Det är så många aussies som reagerar starkt på många moment på och under Mh att det inte orkar längre. Ju mer det reagarer ju oftare brukar skotten blir sämre. Inte mycket att göra. Det är bara att fortsätta träna skott vid olika tillfällen så kommer det att fungera bättre framöver.
  Pussa på Chilla från mig!
  Många kramar
  Åsa med flock

  SvaraRadera
 2. Nämen! Har ni också gjort MH! Va kul! Synd med skotten men precis som du säger, är hon trött så kan man ju lätt överreagera.

  Arrac gjorde sitt MH i lördags! Han ville inte gå fram vid avståndsleken heller! Spökena var också läskiga, där verkade Arrac och Chilla vara ganska lika.

  Ska bli kul och kolla på resultaten. Men de säger ju inte allt om våra hundar! Det finns så mycket som inte syns på MH. Arrac var för "lydig" i leken och väntade på ett varsågod så i hans papper står det att han inte leker.... hmm

  Så det kan gå. Men vi älskar våra hundar!!!
  Krama Chilla från oss!

  SvaraRadera
 3. Cheer up my friend!!
  Det är bara att träna på, som sagt med Maja är hon nu ganska oberörd, från att va så skraj så jag trodde aldrig det skulle gå. Hon har varit ett sånt hopplöst fall så jag inte ens brytt mig om MH o struntat fullstendig i skott som vi hört o så helt plötsligt så vänder det säkert för jag har struntat idet liksom jag kan jo inte förstöra nåt endå.. så vips. Xanto va jo den jag trodde på och se hur det gick, tji fick man med dessa aussies :)
  Kan jag få promenera med dig imorn efter mötet med IPO-mannen?
  Vi hörs kram

  SvaraRadera