lördag 23 oktober 2010

Miljöbana och massor av passivitet

Imorse var det då dags att fylla kaffetermosen, dra på sig "fulkläder" och åka till förträff nummer två inför räddningshundsutbildningen. Samling 10.00 - kändes helt ok och termometern visade plusgrader. Vi delades in in två grupper och min grupp fick börja med att gå en "miljöbana". Promenaden tog kanske 10 minuter, vi fick gå på många olika underlag, upp och ner på staplade lastpallar och annat bråte. Chilla tvekade inte en enda gång, hon bara gick och såg ut som om vi tog såna här promenader varje dag ;) Vi fick beröm ;) Sen frågade han om jag jag hade MH;at henne. Fick då berätta om skotten och jag frågade lite fint om vi trots det fick gå de resterande två tillfällena. Självklart ! var hans svar. Resten av tiden fram till lunch var det bara att sitta och vänta. Alla tillsammans och hundarna skulle såklart vara så lugna som möjligt.

Efter lunch skulle vi göra en vindmarkeringsövning. När jag kom fram till instruktören frågade hon "-Kommer hunden från El Merinos ?" Läskigt - hur i hela friden kunde hon veta ? Det visade sig att hon har en kompis som har Chillas pappas bror (El Merinos Ponykick) och Chilla var tydligen VÄLDIGT lik honom. Lite kul eftersom jag tycker att Chilla har ett väldigt ovanligt och speciellt utseende. Vindövningen var superenkel - figgen lekte med Chilla en stund och gick sen iväg och gömde sig. Vi fick se när han gick iväg, men sen fick vi gå undan, sen skulle vi gå förbi gömstället och när hon markerade gick vi fram och hon fick leka en stund till.

Sen var det en låååång väntan innan alla var klara och vi fick åka hem. Jag och en av kursarna tog en promenad med våra hundar så att dom fick springa av sig lite. Matte verkar supertrevlig och hundarna har haft ett gott öga till varandra både förra lördagen och idag och lekte jättefint.

När vi kom hem var Ove och Camilla i full gång med att måla om köket - blir jättefint.

Efter bastu och middag ligger vi nu alla 5, Ove, jag och tre hundar , i soffan och ögonlocken börjar bli tunga....

Imorgon blir det rallylydnadspremiär för Chilla och mig, och lite pyssel med allt skräp vi samlat på oss i köket. Jag ska rensa ordentligt och slänga det vi inte behöver eller använder.

3 kommentarer:

 1. Gu va roligt ni verkar ha på de där träffarna!
  Duktig Chilla som fixar allt ;)

  Kram
  Emma & Arrac

  SvaraRadera
 2. håller med ovanstående om att det verkar JÄTTE kul!
  så otroligt synd att vi inte har såna möjligheter att testa på sånt kul här uppe, skulle iaf få färdas måååånga mil iaf.

  /Nadja och Ice

  SvaraRadera
 3. Jisses vad du har kommit igång och träna med dogsen! Duktig du!:)
  Räddningsträningen tror jag kommer stärka Chilla i att människor är kul. Olika miljöer verkar hon ju inte ha problem med så..Go for it!
  Jag håller tummar och tassar för att ni fixar det!
  Kram

  SvaraRadera