torsdag 27 januari 2011

Friskvård och böcker

Det blir ett kort inlägg även den här gången. Alla valpar utom Molly har flyttat till sina nya hem. En del fick åka bil lååångt och klarade det superfint, några har fått hundkompisar att leka med och en del har även hamnat i hem med katter. Alla har tagit flytten med ro och kommit tillrätta snabbt.

Jag har börjat jobba och Molly följer med ibland och gräver i min blomkruka och tuggar på allt som kommer i hennes väg, men som tur är sover hon en hel del också. Bilen är ett riktigt sömnpiller för henne, jag lägger henne i buren, startar bilen och på ett par sekunder sover hon ;) Sedan de andra har åkt är hon inte lika "fartig" längre - ganska mjuk och väldigt följsam, men helt orädd då vi har varit på kontoret och ute på kissrundor. Vi letar fortfarande efter någon som kan tänka sig att köpa henne och ha henne på "halvfoder".

Igår var jag med Deedee till Anna Holmgren som är "sjukgymnast" för hund för att hon skulle känna igenom Deedee innan vi nu sätter fart med träning igen. När jag berättade att Deedee och Chilla leker ganska mycket höll hon en lååång föreläsning om att hundar inte ska leka för mycket (för intensivt) med varandra för så uppstår ofta skador. Gulp, tänkte jag dom som leker som galningar ibland. Sen kände hon på Deedee och sa att hon var "perfekt" i hullet (jo, hon sa så Benny fast jag tycker att hon är lite väääl tunn). Hon klämde och kände och pratade och pratade. Slutsatsen av besöket blev att hon var ovanligt fräsch i kroppen för sin ålder, hon hade en gammal skada på insidan av vänster lår som hon inte har ont av men den har gjort henne lite stelare i vänster lår och armbåge. Det var ingenting som behövde behandlas, men vi skulle stretcha efter promenad och träning och komma tillbaks om 3 månader. Jag frågade Anna om en bok som jag suttit och bläddrat i i väntrummet, "Hundmassage och stretching", om hon tyckte att den var bra och värd att köpa. Det blev lite pinsamt när det visade sig att det var HON som hade skrivit den.....

Före jul köpte jag från Canis boken "Släpp kontrollen lös" (Control unleashed) och igår kväll kröp jag upp i soffan med en filt och började läsa boken...... Trots att jag var trött och visste att jag skulle upp tidigt idag kunde jag inte sluta läsa, klockan halv 12 tvingade jag mig i säng och i kväll måste jag bara fortsätta. Mycket av det hon skriver stämmer kusligt bra på Chilla och jag bara längtar efter att få göra övningarna hon beskriver, men jag känner att jag vill läsa hela boken innan jag börjar. Så ikväll blir det soffan, filt och bok igen.....

Ha det bra !

/Carina & gänget

4 kommentarer:

 1. Hej

  Ja, "perfekt i hullet". Tänk om man fick höra dessa ord från min personliga Kostcoach på södra. Forfarande för fet, blir vad jag får höra, trots ansträngningar. Lova att lägga på Deedee några kilon till sommarlägret, så jag slipper skämmas för Miztys "trivselvikt.

  SvaraRadera
 2. Jag ska göra vad jag kan Benny ;)

  SvaraRadera
 3. Fick nu ångest över det där med att leka.:( Lesley och Chelsea leker ju en hel del om dagarna, men jag är ju alltid med och säger ju till när Lesley är lite för klängig på lilla Chelsea. man kanske ska börja att begränsa ännu mera i såna fall... har dock aldrig (pepper pepper) varit med om att någon hund har skadats sig under lek, men man kanske ska vara ännu mera på sin vakt.

  SvaraRadera
 4. Jag känner att "SKL" stämmer kusligt bra på Arrac också :P Kanske är det aussies över lag som passar in i den träningen :)

  Har inte läst klart än men jag ska också börja träna det!

  Emma & Arrac
  www.hundreda.se

  SvaraRadera