söndag 16 januari 2011

Sötaste Molly söker ett hem

Redan innan vi parade Deedee hade jag bestämt mig för att vi inte skulle behålla en valp ur den här kullen. Jag tror verkligen på den här kombinationen och är helt övertygad om att det kommer att bli "supervalpar", MEN jag inser att vi inte har tid med en hund till i familjen just nu. Lyckan var stor när det visade sig vara 7 tikvalpar men samtidigt blev olyckan ännu större. Tänk vilken mardröm för en uppfödare att ha 7 tikvalpar att välja på men inte kunna behålla någon.

Första gången Zia var och tittade på valparna frågade jag henne om hon var intresserad av att köpa en valp med "bibehållen avelsrätt", och det var hon. Nu återstod bara att välja vilken..... Valet föll på lilla Coco Chanel för att jag gillar både hennes personlighet och utseende, men framförallt för att jag kände att Chanel och Zia skulle passa bra ihop. De som jag valde mellan var Chanel och Odd Molly, sen var det Evas tur att välja valp, hon hade redan från början fäst sig vid Tiger of Sweden, men även hon hade Odd Molly med länge som alternativ.

Molly var inte tingad utan jag hade sparat henne som "reserv" ifall något skulle hända som gjorde att Eva eller jag ändrade oss (veterinärbesiktning, ögonlysning eller något annat). Nu har Chanel flyttat och Tiger bara längtar efter att få komma till Norge och träffa Eva och hennes flock. Jag har haft stor beslutsångest i helgen hur vi ska göra med Molly, behålla? sätta ut på foder? sälja? sälja med bibehållen avelsrätt?

Vi har nu bestämt oss för att sälja även Molly med bibehållen avelsrätt (1 valpkull). Anledningen till att vi säljer två valpar med bibehållen avelsrätt är att jag så gärna (i framtiden) vill ha en valp efter Deedee. Troligtvis tar vi bara en kull på antingen Molly eller Chanel beroende på vilken jag tycker passar bäst.Molly är supersöt, med sitt blåa öga och bedårande utseende. MEN skenet bedrar, hon är den värsta hälsenabitaren, den som skriker högst om vi stänger in valparna, den som styr lekarna, men samtidigt den som kommer först när jag ropar på dem, när hon sätter sig vid mína fötter och tittar med sin ljuva blick och undrar - får jag godis nu?? Då har man glömt hur dj***la ont det gör när hon hugger en i fötterna ;( Hon kommer att kräva en vänlig men fast hand och ett stort tålamod av sin förare men jag kan lova att ni kommer att ha mycket roligt tillsammans.

Vi vill att den som köper henne bor i Stockholm med omnejd, har erfarenhet av hundträning och är intresserad av att träna och förhoppningsvis tävla i någon av hundsporterna. Det viktigaste av allt är att du är en person som passar ihop både med Molly och med oss.

Under tiden fram till att vi hittat det rätta hemmet åt henne kommer hon såklart att vara en del av vår flock och få socialisering och sällskap så som en liten valp ska ha.

Ring 076-2310157 eller maila om du vill veta mer om Molly eller oss.

/Carina

7 kommentarer:

 1. Syntes det var eit klokt valg Carina! Da har du "sikra" deg valp etter flotte aussier ein gong i framtida :-)

  SvaraRadera
 2. Chrille sa nej :( Förstår inte varför..... :P

  SvaraRadera
 3. Tur att du sa att man måste bo i Stockholm, annars hade jag blivit frestad att höra av mig... /Berit

  SvaraRadera
 4. sötaste molly.
  härligt om hon blir kvar i stockholm!
  Herr piplarson här hemma har upptäckt både sina stämband (när halsbandet åkte på) och duschen idag. Härliga tider.

  SvaraRadera
 5. Tycker också att det är kul att hon stannar i Stockholm! Hade arrac varit sisådär 4 år hade jag lätt tagit henne ;) Tror också på den här kullen du har tagit fram! Du har gjort ett fantastiskt jobb med valparna!

  Kram //Emma

  SvaraRadera
 6. Åh, tycker att du gör rätt som säljer henne också med bibehållen avelsrätt. Och hade jag inte haft fullt upp med lilla Chelsea, så hade jag tagit henne också... men två busfrön hade säkert blivit pannkaka.:/

  SvaraRadera
 7. Det är tur att du vill att hon ska stanna i Stockholmstrakten annars tror jag att Zorro gärna skulle ha henne som lillasyster.

  SvaraRadera