måndag 10 januari 2011

Veterinärbesök

Idag har valparna varit på sitt livs första bilresa. Min mamma skulle följa med till veterinären och under tiden som jag väntade på henne bar jag ner valparna till bilen. Jag tog dem två och två och när jag hade lämnat de två första i bilen och var på väg mot huset kom Deedee rusande i full fart - flög ÖVER STAKETET och hoppade blixtsnabbt in i bilen och parkerade sig på passagerarsätet. "Om du lägger mina valpar i bilen tänker faktiskt jag följa med "såg hon ut att tänka. Det krävdes en lååång förklarande övertalning för att hon skulle vara hemma istället. Jag som trodde hon skulle tycka det var skönt när dom åker ;(

Hos veterinären fick de först ögondroppar och sen varsit ID-chip i nacken och efter det fick vi komma till Titti som undersökte deras ögon väääldigt noggrannt. Totalt tog besöket nästan 2 timmar och valparna hann charma många under tiden. Ingen av dem var rädd för veterinär eller sköterskor eller deras insterument. Ingen av dem ens pep när chíppet sattes in (ovanligt enligt sköterskan). Enda gången de reagerade var när en ung burdus Hovawart kom fram och skulle hälsa på dem när de satt i buren, då var det två som skällde (!) Lilla Billabong hade också en bestämt uppfattning om att bur inte är något för henne - hon ville inte vara inburad och talade högt och ljudligt om det. Mot slutet av besöket sov alla valparna - Billan på golvet och de andra i buren. Hela hemresan var det tyst i bilen - dom sov. På väg till veterinären var det däremot lite ljudligare ;)

Veterinärbesiktning och vaccinering gör vi på onsdag förmiddag.

Här kommer några bilder som Lina tog i söndags. Lina har Bruce från Seglarkullen. Han är "världens snällaste", ganska stor och har en svans som mer liknar Amys än en Aussiesvans men vad gör det när man charmar alla man möter.

Louis Vuitton

Louis, Molly, Gucci och Tiger
Molly


Louis, och Gucci


Bruce med sina småsyskon


Sötaste Molly


Tiger5 kommentarer:

 1. Deedee vil nok ikkje selge barna sine nei :-)

  Elles er eg glad du har lært alle valpane "sitt og bli" he he

  SvaraRadera
 2. Mysiga :) !!! Duktiga de var!

  Emma & Arrac

  SvaraRadera
 3. Underbart söta är de, lilla Molly ser ut som Zeffe när han var liten, söt som en liten leksakshund!

  SvaraRadera
 4. Pluttiluttarna!! Jag håller med Sivan. De ser ut som gosedjur, leksakshundar. Tänk att 8 veckor snart har gått! Jisses.

  SvaraRadera
 5. Åh, va de är söta. Ja, precis som ovan nämnt, du har lyckats bra med "sitt kvar för fotografering"-träningen! :)

  Jag tyckte Deedee var en förnuftig morsa som inte ville släppa iväg sina telningar hur som helst.

  Undrar om "Billan" kommer att fortsätta med sin antibur-protest - även som vuxen.

  SvaraRadera